Veri Analizinin İşletmeler İçin Önemi
Günümüzün rekabetçi iş dünyasında, doğru ve zamanında alınan kararlar, işletmelerin başarısını
Devamını OkuProje, tez veya makalelerin yazım sürecinde araştırmacıların en çok ihtiyaç duyduğu hizmet istatistiksel veri analizi hizmetidir. İstatistiksel veri analizi hizmetimiz üç çeşittir.
Planlama sürecinden itibaren danışmanlık hizmeti ile tüm süreçleri birlikte yönetmekteyiz. Hipotezlerin oluşturulması, power analiz ile örneklem hacmi hesabı, etik kurul raporu için yöntemlerin belirlenmesi, veri toplama, veri girişi, veri analizi ve raporlama süreçlerinde sizlere profesyonel hizmet sunmaktayız. Google form gibi araçlarla online anketlerin oluşturulması ve IBM SPSS(.sav), Minitab (.mwx) veya Excel (.xlsx) veri girişi taslağının oluşturulması da sürecimiz dahilindedir.
Veri toplama ve veri girişi sürecinden sonraki adım hipotezlerin test edilmesi için uygun istatistiksel yöntemlerin yöntemlerin belirlenmesidir. Bu aşamada ilk olarak verinin yapısı incelenir. Veriler normal dağılıma sahip bir kitleden geliyor mu, varyansların homojenliği varsayımı sağlanıyor mu, çoklu bağlantı problemi var mı gibi incelemeler yapılır. İncelemelerden sonra parametrik testler, nonparametrik testler, kategorik veri analizi yöntemleri ya da ileri düzey istatistiksel yöntemler titizlikle uygulanır. Sıklıkla kullandığımız testlerden kısaca bahsedersek;
Parametrik testler
Bağımsız Örneklem t-Testi
Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA)
Tek Yönlü MANOVA
İki Yönlü MANOVA
Bağımlı Örneklem t-Testi (Eşleştirilmiş Örneklem t-Testi)
Bağımlı Ölçümlerde ANOVA
Non-parametrik Testler
Mann Whitney U Testi
Kruskal Wallis H Testi
Wilcoxon İşaret Testi
Friedman Testi
İlişki Testleri
Pearson Korelasyon Analizi
Spearman Korelasyon Analizi
Kısmi Korelasyon Analizi
Etki Testleri
Basit Doğrusal Regresyon Analizi
Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi
Lojistik Regresyon
Hiyerarşik Regresyon
Cox Regresyon
Probit Regresyon
Ki-Kare Testleri
Pearson Ki-Kare Analizi
Fisher’ın Kesin Ki-Kare Analizi
Fisher-Freeman-Halton Ki-Kare Analizi
McNemar Testi
McNemar-Bowker Testi
Faktör Analizi
Temel Bileşenler Analizi
Discriminant Analizi
Kümeleme Analizi
Güvenilirlik Analizi
Sağ Kalım Analizi
ROC Analizi
Veri analizi sürecinde sıklıkla karşılaştığımız hatalardan biri de araştırmacının testlere ilişkin ilgili varsayımların sağlanıp sağlamama durumunu incelemeden daha önce yapılmış benzer çalışmalardaki istatistiksel analiz yöntemlerini kendi verisine uygulamasıdır. Aynı değişken için bir çalışmada gerekli varsayımlar sağlanıyorsa parametrik testler uygulanabilir, başka bir çalışmada ise varsayımlar sağlanmıyorsa non-parametrik testler uygulanabilir. Ya da aynı değişken için bir çalışmada bir analiz uygulanabiliyorken başka bir çalışmada ilgili test varsayımları sağlanmıyorsa o test hiç kullanılmayabilir. Bizler bu süreçte veri setinize en uygun olan istatistiksel yöntemi belirleyip uyguluyoruz. Literatürde uygulanan ve üzülerek belirtmeliyiz ki hatalı yapılmış olan istatistiksel teknikleri uygulamanızın önüne geçerek çalışmalarınızın jüri veya hakem sürecinden kusursuz bir şekilde geçmesini sağlıyoruz.
Veri analizi sürecinden sonraki kısım analiz sonuçlarının akademik dilde raporlanmasıdır. Uluslararası akademik camia tarafından kabul edilmiş ileri düzey raporlama ve grafikler ile çalışmanızı tamamlıyoruz.
Java Developer
PHP Developer
WordPress Developer
Müşterilerimizden gelen en yaygın soruları ve bu sorulara verdiğimiz cevapları aşağıda bulabilirsiniz. Eğer sizin de aklınıza takılan başka sorular varsa, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
G Power Örneklem Hacmi Hesabı, çeşitli istatistiksel testler için gerekli olan örneklem büyüklüğünü hesaplayan bir yazılımdır. Araştırmacılar, bu aracı kullanarak doğru ve güvenilir sonuçlar elde etmek için yeterli sayıda katılımcı belirleyebilirler.*
G Power, t-testleri, ANOVA, korelasyon, regresyon analizleri ve daha birçok istatistiksel test için örneklem büyüklüğü hesaplayabilir. Bu geniş kapsamlı test seçenekleri, farklı araştırma türleri için uygundur.
G Power, kullanıcı dostu arayüzü ile karmaşık hesaplamaları hızlı ve kolay bir şekilde yapmanızı sağlar. Ayrıca, güç analizi yaparak belirli bir örneklem büyüklüğünün beklenen istatistiksel gücünü tahmin eder ve böylece daha bilinçli kararlar almanıza yardımcı olur.
G Power ile güç analizi yapmak için, ilgili test türünü seçip, efekt büyüklüğünü, alfa seviyesini ve örneklem büyüklüğünü girdiğinizde yazılım, beklenen istatistiksel gücü hesaplar. Bu analiz, hipotezlerinizi test ederken daha güvenilir sonuçlar elde etmenizi sağlar.*
Doğru örneklem hacmi hesaplamaları, gereksiz veri toplama süreçlerini ortadan kaldırır ve böylece hem zaman hem de maliyet tasarrufu sağlar. Bu, araştırmacıların kaynaklarını daha verimli kullanmalarını ve çalışmalarını daha etkili bir şekilde yürütmelerini sağlar.
Veri giriş hizmetleri, veri analizi ve iş süreçlerinizi optimize etme konularında en güncel bilgileri ve uzman görüşlerini paylaştığımız yazılarımızı kaçırmayın. Bu bölümde, işinizde fark yaratacak ipuçları ve stratejileri bulabilirsiniz.
Günümüzün rekabetçi iş dünyasında, doğru ve zamanında alınan kararlar, işletmelerin başarısını
Devamını OkuAnketler, müşteri memnuniyetini ölçmek, pazar araştırması yapmak veya çalışanların görüşlerini almak
Devamını OkuVeri toplama, güvenilir ve geçerli sonuçlar elde etmenin ilk adımıdır. Farklı
Devamını OkuAnket hazırlama, veri toplama ve analiz hizmetlerimizle yanınızdayız. Projeleriniz için bize ulaşın.